Unieke voordelen American Express

✓ Eerste jaar gratis bij American Express

Unieke samenwerking met AirFrance/KLM in de vorm van Flying Blue cards

Al uw aankopen verzekerd tegen schade en diefstal

Ontvang zonder extra kosten één (of meer) extra kaart(en)

Wat is een creditcard?

Een creditcard is bijna overal wel te gebruiken. Dat is met een gewone bankpas heel anders. Het is eigenlijk een heel veilig en universeel betaalmiddel.Bij gebruik van de creditcard wordt het bedrag niet gelijk van je lopende rekening afgeschreven je betaald het pas op een later moment of achteraf. Aan het eind van de maand maakt een creditcard aanbieder een soort lijst met alle betalingen waarvoor de creditcard gebruikt is. Eens per maand krijg je dan van de creditcard aanbieder een rekening. Je kan dan zelf bepalen of je de rekening in een keer gaat betalen of dat je pas later betaalt. Wil je het betalen van de rekening nog even opschuiven. Of uitstellen? Dat kan maar in dat geval moet je wel rekening houden met kosten voor de rente die je dan moet betalen. Als je de rekening in een keer betaald kun je eigenlijk zeggen dat een creditcard een vorm van renteloos lenen is. Het is ook heel gemakkelijk omdat je een creditcard wereldwijd kunt gebruiken.

Aanbieder
Voorwaarden
Meer info
  • Visa World Card
  • 15% rente en limiet van € 2500
  • 1e jaar gratis

Gratis offerte aanvragen

  • MaterCard Classic: 15% rente en limiet van € 2500
  • MasterCard PhotoCard: 15% rente en limiet van € 2500
  • MasterCard Gold: 15% rente en limiet van € 5000

Gratis offerte aanvragen

  • Visa Cards of MasterCard
  • Onderscheid zich door goede klantenservice
  • Grootste uitgever is Visa Cards

Gratis offerte aanvragen

  • 7 verschillende soorten creditcards
  • Werkt niet met kredietlimiet
  • Per maand terug betalen

Gratis offerte aanvragen

  • Aanbieder is MasterCard
  • 15% rente en limiet van € 2500
  • Overal en altijd punten sparen voor shoptegoed

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn de voor en nadelen van een creditcard?

Het gebruik van een creditcard heeft ook voor en nadelen. Belangrijk om te weten als je van plan bent om een creditcard aan te vragen.

De voordelen van een creditcard zijn:

 • Je kunt er overal ter wereld met de creditcard betalen;
 • Een creditcard zorg ervoor dat je online veilig kunt winkelen;
 • Je hoeft pas achteraf te betalen;
 • Het is heel goed mogelijk om in delen terug te betalen of af te lossen.

De nadelen van een creditcard zijn:

 • Je betaalt jaarlijks kosten voor de creditcard;
 • Contant geld opnemen met de creditcard is heel duur;
 • Een creditcard is gevoelig voor fraude;
 • Als je niet maandelijks de rekening betaald maar dit laat staan tot de volgende maand betaal je best veel rente.

Verschillende soorten Creditcards

Er zijn verschillende soorten creditcards. Een paar voorbeelden daarvan zijn een normale of klassieke creditcard een zakelijke creditcard, studenten creditcard of een prepaid creditcard.

Een normale creditcard

Daarbij koop je op krediet en betaal je achteraf. Je kunt na ontvangst creditcard gelijk aankopen doen. Ook al is je salaris nog niet gestort je kan gewoon aankopen doen. Een keer per maand krijg je een rekening en overzicht van de betalingen die je met de normale creditcard hebt gedaan.

Prepaid creditcard

Werkt zonder krediet en daardoor heb je er ook geen BKR toetsing voor nodig. Je kunt de prepaid creditcard in principe gewoon gebruiken als een normale creditcard. Het enige verschil is dat je bij een prepaid card er eerst geld op moet zetten of te wel je moet de kaart eerst opladen of opwaarderen.

Zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard heeft een wat hoger limiet en de kosten voor de zakelijke creditcard zijn fiscaal aftrekbaar. Ook de btw die je betaalt voor de aankopen in het buitenland kun je heel gemakkelijk terugvorderen.

Studenten creditcard

Een studenten creditcard een lagere bestedingslimiet maar ook veel lagere eisen ten aanzien van je inkomen. Ook de jaarbijdrage die je moet betalen is een stuk lager dan bijvoorbeeld bij een normale creditcard. Met deze studenten creditcard kun je overal ter wereld aankopen of betalingen doen en ook hiervoor geldt dat je deze rekeningen pas achteraf hoeft te betalen.

Hoe vraag je een creditcard aan en wat zijn de bekendste merken?

Wil je een creditcard aanvragen dan kun je dat ook online doen.Er zijn wel een aantal criteria waar je op moet letten en waar je aan aan moet voldoen. De eerste belangrijke vraag is een vraag over je inkomen. Je moet aan kunnen tonen dat je over een vast maandelijks inkomen beschikt. Ook de kosten die je betaald aan huur of hypotheek moet je melden. Betaal je maandelijks aan alimentatieverplichtingen ook dit moet je vermelden bij de aanvraag.

Daarnaast moet je aangeven welk kredietlimiet je het liefste wil hebben. Natuurlijk gaat de aanbieder van Creditcards navraag doen bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dit is om te kijken of er nog andere leningen lopen en of er eventueel betalingsproblemen zijn geweest of nog zijn in verband met het aflossen van deze leningen. Mocht je aan al deze eisen voldoen en vind de creditcard aanbieder je krediet waardig dan kan de aanvraag voor je creditcard verder in behandeling worden genomen. Wordt je aanvraag geannuleerd dan kun je altijd nog kijken of een Prepaid creditcard iets voor jouw is. Voor de aanvraag van een Prepaid card is geen BKR toetsing nodig.

We kennen allemaal wel een aantal bekende merken creditcards zoals Visa, MasterCard of American Express. Deze kunnen allemaal over de hele wereld gebruikt worden. Vrijwel iedere bank bied je de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen maar deze bovengenoemde merken zijn voor veel mensen de meest bekende als het gaat over creditcards. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere organisaties of aanbieders waar je een creditcard kunt aanvragen zoals bijvoorbeeld de ANWB.

Met een creditcard kan je soms ook nog gebruik maken leuke spaaracties, voordeel en aantrekkelijke kortingen

Een creditcard is niet alleen heel handig. Maar je kunt ondertussen ook nog punten sparen met een leuke spaaractie of profiteren van een aantrekkelijke korting. Hier zit natuurlijk wel verschil in. Het heeft voornamelijk te maken van welke organisatie of aanbieder de creditcard is. Het is natuurlijk heel leuk dat als je de creditcard gebruikt ook automatisch punten spaart.Op die manier kom je op een gegeven moment toch aan een behoorlijk aantal punten waar je weer leuke dingen van kan kopen of andere dingen mee kunt doen.