Unieke voordelen American Express

✓ Eerste jaar gratis bij American Express

Unieke samenwerking met AirFrance/KLM in de vorm van Flying Blue cards

Al uw aankopen verzekerd tegen schade en diefstal

Ontvang zonder extra kosten één (of meer) extra kaart(en)

Wat is een minilening?

Een minilening wordt soms ook wel flitslening genoemd. Een goede benaming voor een kleine lening die je ook weer snel kunt aflossen. Steeds meer mensen (met name jongeren) kiezen voor een minilening en daarmee wordt deze vorm van lenen steeds populairder. Bij een minilening leen je eigenlijk alleen maar kleine bedragen. Het gaat hoofdzakelijk om bedragen tussen de 50 en 300 euro. De looptijd van de lening is ook een stuk korter dan bij andere soorten leningen. Heel vaak zie je dat mensen aan het eind van de maand een minilening afsluiten en die aan het begin van de volgende maand weer aflossen. Kom je even wat geld tekort en heb je maar een klein bedrag nodig dan is een minilening wellicht een goede optie. Je kunt hiermee een overbrugging maken voor een korte periode.

Aanbieder
Voorwaarden
Meer info
  • Minilening
  • Geld lenen van € 100 tot € 1500
  • Binnen 24 uur op uw rekening

Gratis offerte aanvragen

  • Minilening
  • Geld lenen van € 100 tot € 1500
  • Binnen 24 uur op uw rekening

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn de voor en nadelen van een minilening?

Een minilening heeft veel voordelen en kun je binnen zeer korte tijd regelen en afsluiten. Heb je snel geld nodig dan is een mini of flits lening een hele goed optie. Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen. Voor dat je een mini of flitslening gaat afsluiten is het niet geheel onverstandig om ook eens naar de nadelen te kijken.

De voordelen van een minilening zijn:

 • Heel snel soms al binnen een uur af te sluiten;
 • Een lening voor een hele korte periode;
 •  Een hele populaire vorm van lenen vooral bij de jongere generatie;
 • Gemakkelijk om even als overbrugging te kunnen gebruiken als je op het eind van de maand wat geld tekort komt;
 • Je betaalt geen rente maar wat kosten voor behandeling en administratie.

De nadelen van een minilening zijn:

 • Kan een groot risico zijn als je niet op tijd het geleende bedrag terug kunt betalen waardoor je nog meer moet gaan lenen;
 • Als je niet op tijd betaald kan je boete krijgen die snel behoorlijk kan oplopen;
 • Kom niet voor vervelende verrassingen te staan bij het aangaan van een minilening. Je moet goed op de hoogte zijn van alle voorwaarden en kosten en ook precies weten wanneer je de lening moet aflossen;
 • Je betaalt geen rente maar je bent daardoor wel iets meer kwijt aan behandeling en administratiekosten.

Waar moet je naar toe voor een minilening en hoe vraag je een minilening aan?

Voor dat je een minilening wil aanvragen moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je moet in ieder geval 21 jaar oud zijn. Geen lening hebben waarbij duidelijk zichtbaar is dat je achterloopt met de betalingen. Een andere voorwaarde is dat je woonachtig bent in Nederland. Ook bij een faillissement kun je geen minilening afsluiten. Verder heb je om een minilening af te sluiten nog een aantal dingen nodig. Namelijk een kopie van je paspoort een kopie van je bankafschrift of een print screen internetbankieren. Natuurlijk heb je ook nog de meest recente en actuele loonstrook nodig.

Ben je van plan om een minilening te gaan aanvragen en afsluiten? Dan hoef je niet bang te zijn voor de BKR toetsing. De meeste aanbieders van minileningen doen verder geen navraag of onderzoek bij het BKR. Je kunt online op internet op zoek gaan naar verschillende aanbieders. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende aangeboden rentepercentages. Daar zit best nog wel wat verschil in. Als je een aantal aanbieders van minileningen met elkaar gaat vergelijken. Een ander onderdeel waar je ook zeker even op moet letten is de periode waarin je het geleende bedrag weer moet terug betalen. Een minilening is een lening die je afsluit voor een hele korte periode. Houdt hier altijd goed rekening mee. Want dat betekent ook dat je in korte tijd het geleende bedrag weer terug moet gaan betalen. Ook de tijd die je daarvoor krijgt is wellicht bij iedere aanbieder weer anders. Daarom is het belangrijk om dit eerst eens goed te bekijken en te vergelijken. Voor dat je een keuze gaat maken bij welke aanbieder je een minilening gaat afsluiten.

Een minilening is een snelle manier om aan geld te komen

Een minilening is een snelle manier om aan wat extra geld te komen. Stel je voor dat je op het eind van de maand net een paar honderd euro tekort komt. Een minilening kun je als het meezit al binnen een uur afsluiten. Het geld staat dan ook snel al op je rekening. Een hele snelle en gemakkelijke manier om aan geld te komen. In het begin van de volgende maand kun je dan het geleende geld weer terug betalen. Maar er zijn helaas nogal wat mensen die op dat moment dan net niet de middelen hebben om het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug te betalen. Betaal je niet op tijd terug dan krijg je een boete die in een rap tempo op kan lopen.

Vaak moeten dan de mensen weer ergens anders geld lenen om deze minilening en boete te kunnen betalen. Wat eigenlijk wil zeggen dat ze dan iedere maan opnieuw weer ergens geld moet gaan lenen. Het is echt heel belangrijk om te weten hoe een minilening precies werkt en wat de eventuele risico’s zijn. Al blijft een minilening heel handig en vooral voor jongeren is het een prima oplossing om aan het eind van de maand nog wat geld achter de hand te hebben. Om op deze manier een overbrugging te maken tot het begin van de volgende maand.